Την εκδήλωση έναρξης του διετούς Αντικαπνιστικού Προγράμματος “Help Her Quit” του Ιασώ και της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Institute of Life ΙΑΣΩ” άνοιξε η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις κ. Ζωή Ράπτη.

Η κ υπουργός δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή στην μεγάλη αυτή προσπάθεια του ΙΑΣΩ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Το Help Her Quit είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την βελτίωση που όλοι θέλουμε στην ποιότητα ζωής στην υγεία».

Σημείωσε επίσης ότι τόσο η εκπαίδευση για τους γιατρούς, όσο και η δημιουργία ενημερωτικού υλικού για τις γυναίκες είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ.

Η κ Ράπτη υπενθύμισε: «Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα έχει ζητήσει την συνδρομή όλων για την διακοπή του καπνίσματος από τον γενικό πληθυσμό», και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που αφορά μεγάλο μέρος των πολιτών και της οικονομίας.

Την υπουργό καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Προέδρου ΔΣ του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιου Σταματίου και επιστημονικής επιτροπής HHQ, η συντονίστρια του προγράμματος Dr Κατερίνα Χαρβάλου, MD, τ. Επίκ. Καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης, Εθν. Εμπειρογνώμονας στην ΕΕ Υπεύθυνη Τμήματος IMRI. Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος, καθ. Κ Θέμης Μαντζαβίνος δήλωσε την υποστήριξη των μελών του προγράμματος στο δύσκολο έργο της κ Ράπτη, ειδικά κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας.

Η κ. Ράπτη υποσχέθηκε να στηρίξει την προσπάθεια του προγράμματος για αποτελεσματική συμβολή στην γυναικεία υγεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για τον έλεγχο των συνεπειών του καπνίσματος (3rd Scientific Summit: Tobacco Harm Reduction, Novel products, Research and Policy www.nosmokesummit.org) και αποτέλεσε την έναρξη ενός προγράμματος με στόχο να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά γυναίκες να σταματήσουν το κάπνισμα.