quit mosking

📢  Help Her Quit Toolkit: Συστηματική παθογένεια του καπνίσματος στη γυναικεία υγεία

📌 Το ΙΑΣΩ – τμήμα IMRI και η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life-IASO, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διετούς αντικαπνιστικού προγράμματος «Help Her Quit»*, καθώς και του βιβλίου «Help her Quit Toolkit: Συστηματική παθογένεια του καπνίσματος στη γυναικεία υγεία», ένα βοήθημα για ιατρούς και επαγγελματίες Υγείας.

When & Where ?

Μάθετε περισσότερα

👉 Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», (Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα), την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:00 μ.μ, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Υγείας, Έλενα Μπρέγιαννη.

Επίσημος χορηγός του προγράμματος, είναι το επιστημονικό τμήμα της Philip Morris International, PMI SCIENCE, στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Μανόλης Καλαμπόκας, Μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος, MSc, PhD, Ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία (RCOG) Ακαδημαϊκός Υπότροφος Β Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αθηναίων.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00-18:30 Προσέλευση

18:30-18:50 (α) Χαιρετισμοί -καθ. κ. Μανόλη Καλαμπόκα

(β) Παρουσίαση του προγράμματος HHQUIT,από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής, Καθηγητή, Θέμη Ματζαβίνο και την συντονίστρια του προγράμματος, Καθηγήτρια, Αικατερίνη Χαρβάλου.

 

18:50-19:20 Παρουσίαση του βιβλίου TOOLKIT, από τη συντάκτρια Υγείας, του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, κ. Έλενα Μπρέγιαννη και ομιλίες των συγγραφέων.

Θέμης Ματζαβίνος,

Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Institute of Life – IΑΣΩ.

Αικατερίνη Χαρβάλου,

MD, τ. Επίκ. Καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης Εθν. Εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε., Υπεύθυνη Τμήματος IMRI, Συντονίστρια HHQ.

Άγγελος Χατζάκης,

Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γιώργος Κοντόπουλος,

Ιδρυτικό μέλος του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής “Institute of Life”Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος, Ειδικός Γονιμότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Καλλιρρόη Κουρέα,

Καρδιολόγος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ Αττικόν.

Ιωαννίνα Βιδάλη-Πατσιαβού,

Ιατρός Κυτταρολόγος – Διευθύντρια στο Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ.

Ματθαίος Φλαμουράκης,

Γενικός Χειρουργός, επιστημονικός συνεργάτης Παν/μίου Κρήτης, ερευνητής σε θέματα τοξικολογίας καπνικών προϊόντων.

19:20-19:35 Ερωτήσεις δημοσιογράφων – Ελεύθερη συζήτηση

19:40-20:15 Κοκτέιλ

*To HELP HER QUIT (HHQ) – πρόγραμμα, αποτελεί πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΙΑΣΩ και του Institute of Life-IASO, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής δράσης του ΙΑΣΩ με στόχο την καλύτερη γνώση των συνεπειών του καπνίσματος στις γυναίκες.

Το HHQ έχει πλήρως υλοποιηθεί και περιλαμβάνει:

α. Συγγραφή από ειδικούς με διεθνή φήμη ενός Toolkit (εργαλειοθήκης) για τους γιατρούς, σχετικό με το κάπνισμα και την γυναικεία υγεία (καρκίνο, γονιμότητα, τοξικότητα ανά σύστημα, δημογραφικά στοιχεία, και τεχνικές διακοπής όμως και μείωσης του κινδύνου),

β. Συγγραφή και διάθεση ενός απλουστευμένου δίπτυχου σχετικού με το κάπνισμα και την διακοπή του στην γυναίκα

γ. Μια σειρά σεμιναρίων/ (τρία) workshops για εκπαίδευση των ιατρών μας και την απονομή του τίτλου HHQ Αmbassadors – ιατρούς πρέσβεις αντικαπνιστές υπογεγραμμένη από επιφανείς διεθνούς κύρους επιστήμονες στον τομέα της γυναικείας υγείας/ καπνικών προϊόντων και διακοπής.

δ. Διάχυση της πληροφορίας και των τελευταίων δεδομένων για την επιβλαβή δράση του καπνού στην γυναικεία υγεία, στο site https://hhquit.eu/ και στα social media.

ε. Ως τελικό αποτέλεσμα περίπου 2.000 γιατροί θα έχουν πρόσβαση σε μία ισχυρή τράπεζα βιβλιογραφίας και υλικού για να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τις γυναίκες στην διακοπή καπνίσματος, πολλές γυναίκες θα επωφεληθούν όπως και το ευρύ κοινό.

στ. Δραστηριότητες αναφορικά με την έρευνα και πρόληψη COVID 19 – κάπνισμα και γυναικεία υγεία

* Το βιβλίο «Help her Quit Toolkit: Συστηματική παθογένεια του καπνίσματος στη γυναικεία υγεία», ένα βοήθημα για γιατρούς και επαγγελματίες Υγείας, εκπονήθηκε από ομάδα ιατρών στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ιατρών του ΙΑΣΩ για την υποστήριξη των γυναικών στη διακοπή καπνίσματος.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε: https://hhquit.eu/, facebook και στο Linkedin